Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK MALMÖ
HANDBOLL

Bli medlem i IFK Malmö Handbollsförening
BLI MEDLEM
Välkommen till IFK Malmö Handboll!
IFK Malmö Handboll erbjuder alla att prova på att träna handboll!

Träningstiderna för våra olika träningsgrupper hittar du under rubriken "Våra lag" som finns högst upp på denna sida. 

För att anmäla dig som spelar eller tränare/ledare gör du det via fliken - BÖRJA SPELA HANDBOLL ---> anmälan spelare.

Skulle det inte funka går det alldeles utmärkt att mejla kansliet@ifkmalmohandboll.se så hanterar vi ditt ärende den vägen. 

// Kansliet
Information om hantering av COVID-19 i IFK Malmö Handboll
2020-09-25 13:17

Information om hantering av COVID-19 i IFK Malmö Handboll

 

GENERELLT

Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma tills man har tillfrisknat. Insjuknar man under en idrottsaktivitet ska man gå hem direkt. 

 

Självskattning tillämpas; dvs om någon av följande frågor besvaras med ja, ska spelaren/ledaren/funktionären inte åka till anläggningen:

- Kroppstemperatur som överstiger 37,5 grader

- Halsont

- Hosta

- Huvudvärk

- Illamående

- Diarré

- Andra symtom som bedöms relevanta

 

Deltagare skall byta om hemma före och efter aktiviteter och även duscha hemma. Vattenflaskor och munskydd som kan överföra saliv är personliga och ska inte delas. Alltid hålla god handhygien och tvätta händer med tvål och vatten i minst 20 sek.

 

TRÄNING

· Vädja till lag/grupper att om möjligt samlas utomhus/i anslutning till hallen tills träningen börjar och/eller jobba fram en rutin för olika hallar utifrån förutsättningarna i hallen där spelare och ledare från de olika lagen hålls åtskilda från varandra vid in- och utpassering.

· Grundregeln är att låta laget som tränat innan lämna planen/hallen innan nästa lag går in på planen/i hallen.

· Vi ser helst att vi inte har några föräldrar på läktaren under pågående träning, För de yngsta åldersgrupperna (Bollskolorna) kan det dock vara aktuellt men då är det viktigt att hålla avstånd och i övrigt följa de allmänna riktlinjerna från myndigheterna för COVID-19. Begränsningen är då satt till max en vårdnadshavare per barn och inga syskon i lokalen.

 

TÄVLING – MATCHER (USM har särskilda regler)

· Personer som deltar i aktiviteterna eller har en funktion i hallen som t.ex. ledare, funktionärer, domare, chaufför till deltagande lag får lov att vistas i hallen.

· Publik kommer tillåtas i mycket liten omfattning (dock högst 50 pers totalt) och i dialog och efter överenskommelse med samtliga aktörer kopplat till matchen. Kansli tar kontakt i förväg med gästande lag.

· Publikfrågan kommer bedömas utifrån förutsättningar i respektive hall

· Det viktigaste är att undvika trängsel vid in- och utpassering samt att vi håller ett avstånd av minst 2 meter på läktaren när vi är sittande

· Hallvärdar utses för respektive match för att hjälpa till och se till att vi följer reglerna

· Uppvärmning sker när spelare från matchen innan lämnat hallen

· Ingen kioskförsäljning initialt eventuellt kan deltagande lag ordna försäljning ute om det går att ordna under de allmänna riktlinjerna från myndigheterna för COVID-19

 

FÖRÄLDRAMÖTEN

· Vi uppmuntrar våra lag att ha föräldramöten i enlighet med de generella riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten. Går det att anordna digitala möten är detta att föredra            

· Försöka begränsa deltagandet till en förälder

 

Vi följer vad Riksidrottsförbundet, Svenska Handbollförbundet, Skånes Handbollförbund, Folkhälsomyndigheten och Regeringen har bestämt och beslutat. 

 

Vi kommer utvärdera våra rutiner efter helgens matcher för att se vad vi kan förtydliga och förbättra för att följa rekommendationer och beslut.

 

Läs även vidare på följande länkar:

http://skanskhandboll.se/2020/09/18/corondhantering-vid-vara-matcher/

https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/

https://www.svenskhandboll.se/Nyheter/HandbolliSverige/Medanledningavcoronaviruset/

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/verksamheter/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar


/ Styrelsen i IFK Malmö Handboll

 

Dags att ansöka till Malmö Idrottsgrundskola - Handboll för alla födda 2008
2020-09-05 14:06
Bilden är lånad från Malmö Idrottsgrundskolan pedagogiska webbplats.
IFK Malmö handboll arrangerar sedan 2016 handbollsprofilen på Malmö Idrottsgrundskola. Under ledning av IFK Malmö Handbolls välmeriterade instruktör, Ion Vargalui, får du som elev på Malmö Idrottsgrundskolan möjligheten att utöva daglig fysisk träning och träna handboll på skoltid. På skolan finns det även 11 andra idrotter representerade. 

Nu är det dags för elever födda 2008 att söka till Malmö Idrottsgrundskolan inför skolåret 2021/2022 (årskurs 7). Ansökan öppnar upp mellan den 9 september och 30 september. Efter höstlovet (v.44) kommer IFK Malmö Handboll att kalla till uttagning/provträning. Ansökan är öppen för alla. 

Anmälan görs via länken:


För mer information om Malmö Idrottsgrundskola eller om handbollsprofilen kan du trycka på länken nedan eller ta kontakt med IFK Malmö Handbolls kansli (kansliet@ifkmalmohandboll.se).


Välkommen att göra din ansökan!

// IFK Malmö Handboll


IFK Malmö Handboll arbetar med sin värdegrund
2020-08-22 17:15
Från vänster Joseph (RF-Sisu Skåne), Emme (Skånes Handbollsförbund), Linnea (F11, P/F8 och Sportrådet), Håkan (ordförande), Kalle (P14 och Sportrådet) och Nicklas (Sportkonsulent och F14)
I dag har delar av styrelsen och Sportrådet i IFK Malmö Handboll fått processtöd av Skånes Handbollsförbund och RF-Sisu Skåne i föreningens arbete med värdegrunden. Under hösten 2020 fortsätter vi arbetet för att utveckla vår förening på bästa sätt. 

Tillsammans. I en förening. 
Säsongen 20/21 är igång!
2020-08-19 15:55
P10 kör sin uppvärmning i Elinelundshallen (från i tisdags 18/8)
Då är nästan IFK Malmö Handbolls samtliga 19 träningsgrupper igång med säsongen 20/21. Runt om i sex hallar i västra Malmö jobbar ledare och spelare hårt för att utvecklas som handbollsspelande individer och som lag. 

Om någon är sugen att börja spela eller engagera sig som ledare är det bara att klicka på länken - Börja spela handboll eller kontakta kansliet@ifkmalmohandboll.se

Vi ses i hallarna!

Sportkonsulenten 
Årets Pre-season camp är avslutad
2020-08-08 17:10
Dagens lunch: Nudelsallad, kyckling och diverse tillbehör
Då har IFK Malmö Handboll genomfört nio intensiva, lärorika och roliga lägerdagar. Sammanlagt har över 100 av föreningens spelare mellan 10-16 år och 16 av klubbens ordinarie tränare samt några gästtränare jobbat tillsammans för att ”kicka igång” säsongen 2020-2021 på bästa sätt. Vi tar med oss all feedback från alla deltagarna in i planeringen av nästa säsongs Pre-season camp. För en sak är säker: Vi kör igen sommaren 2021! 

Nästa vecka drar träningen igång för flera av IFK Malmö Handbolls olika träningsgrupper (några har redan startat upp). Några lag håller sommarledigt en vecka till. Men snart är vi i full gång runt omkring i hallarna i sydvästra Malmö. 

Nu kör vi! 

Forza di gule! 🤾‍♂️💛💛💛

//Kansliet 
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Damseniorer, 08/09 21:41 
Malmö Idrottsgrundskola - handbollsprofil, 05/09 14:07 
P10 (2010), 03/09 08:49 
F7/P7 (2013), 02/09 10:32 
Damseniorer, 05/08 12:56 
Damseniorer, 18/07 11:59