2024-04-08 12:58

Då blev det dags. Äntligen var tiden inne för första kvalmatchen mot Hök i Mellbystrand.

Och egentligen kunde det inte börjat sämre med att vår Kapten Alice skadade knät i vår träningsmatch inför detta viktiga kval.

Spelare, ledare och supportrar åkte tillsammans upp till Mellbystrand denna tidiga vårmorgon och man kunde märka direkt på samlingen att detta skulle bli något bra. Glädjen var där. Viljan. Hoppet och.. musiken? Det ordnades med intromusik från våra yngre spelare när resten av laget började dyka upp. Det var Eye of the Tiger, 500 miles och Bumbibjörnarna.

Matchen startade och tjejerna visade omgående vart det berömda skåpet skulle stå och man ordnade en 6-1 ledning de första 10. Denna ökades på lite till halvlekens slut.

I vilan kände man på pulsen och vi alla sa att vi kör på med samma styrka och glädje i andra. Och det gick vägen! En bra bit in i andra halvleken i alla fall. Sen började något ske.

Man tappade någon boll där och plötsligt började motståndarna krypa lite närmare.

Det är då tjejerna visar sin vilja. Att resa sig upp när det börjar gå lite sämre.

Och när slutsignalen ljöd så stod det klara 16-22 på tavlan. En skön första seger och ack så viktiga mål att ta med till returen.

Nu gäller träning i veckan för att på söndag upprepa den glädje och vilja som präglat hela säsongen. En sista gång!

Varmt välkomna till Säsongens sista match, Söndag 14 april klockan 15:00

Dags för kvalspel till div 3
2024-03-26 13:52

Då var det klart med hur det blir gällande kvalspelet till div. 3.

HK Hök står för motståndet, gånger 2, efter att ha norpat fjärdeplatsen på målskillnad.

Första matchen spelas i Mellbystrand söndagen den 7 april kl. 13:00 och returen spelas i Stapelbäddshallen  en vecka senare, söndagen den 14 april kl. 15:00.

Så berätta för era vänner och familj, boka in i kalendern och kom ner till hallen för att stötta oss!

Vi kan lova att det kommer bli två matcher med mycket fart, nerver och känslor.

Men framför allt glädje och handboll

Välkomna!

Vårsäsongen 2024
2024-03-19 10:48

En sammanställning vore väl på sin plats?

Vad hände då efter nyårsfirandet? Fortsatte glädjen och vinsterna?

Vi gick in rätt tufft redan den 13 januari där vi tog emot IFK Karlskrona på hemmaplan. Returmötet från höstens sista match. Tyvärr så verkade ledigheten inte riktigt vilja lämna laget som tyvärr fick börja 2024 med en tung käftsmäll, 16-25. Och januari fortsatte vara en tung månad för oss. Redan den 19e fick vi nästa knäpp på näsan när vi förlorar mot Hässleholm/Bjärnum med ynkliga 3 mål, 20-17.

Efter detta sätter vi i laget oss ner och tar ett rejält snack med vad som gäller framöver. Till detta kallas även ytterligare en tränare in, Jocum Wigerup, för att hjälpa till då skador decimerar truppen.

Och detta tar fart direkt! En stark inställning den 27 januari ställer oss åter som segrare efter 24-22 mot HK Hök.

Ett tufft spelschema sätter sina spår och skador likaså. Februari visar sig bli en svår månad. Men det är ju som känt i motvind som drakarna lyfter.

2 februari blir det seger mot HK Björnen, 23-14, och kort efter detta även seger mot Botulfsplatsens BK, 36-14 den 7 februari.

Och med dessa segrar så blickar man åter igen på den där kvalplatsen. Men svåra motståndare väntar. Då serieledande Ystads IF står för motståndet den 10 februari. I Ystad. Och det är här det visar sig hur viktigt vilja och glädje kan göra. Seger 20-16 mot serieledarna och härlig bubblande glädje!

Men redan 4 dagar senare, 14 februari, så väntar nästa tuffa motståndare. Vinslöv kommer på besök. Och efter en riktigt kämpamatch så står IFK Malmös Damer som segrare även här efter segermål med 16 sekunder kvar på klockan och en räddning samtidigt som slutsignalen ljuder!

19-18 visar resultattavlan.

En återstående match kvar för säsongen. Vid seger mot Ligu på den 8 mars, så kan vi säkra tredjeplatsen och med detta kvalplatsen till div. 3.

Men denna gången så tar man fram kvalitetsspelet och visar lundensarna vart det berömda skåpet skall stå. 19-6 i halvtid blir till 33-13 i en säker seger.

Säsongen visar sig inte vara slut riktigt än alltså.

Motståndare i kvalet upp till div.3 blir HK Hök som kniper kvalplatsen på målskillnad framför Hässleholm. Upplägget är så att det är en match per hemmaplan och det är fjärdeplacerade Hök som har första matchen. Denna spelas helgen 6-7 april. Returmötet sker helgen efter, 13-14, i Malmö

Exakta datum och tider sätts inom kort och då kommer även en uppdatering.

Nu fokuserar vi på "inför-kval-träning" och tänker visa exakt hur duktiga vi är!

// Jimmy, för tränarstaben Damsenior

God Jul och ett Gott Nytt År
2023-12-21 12:25

Då var första halvan klar och vi ser redan fram emot en riktigt spännande vår.

Men först så har vi jul- och nyårsfirande och vi på damsidan, spelare och tränare, vill tacka alla som varit på våra matcher under hösten och stöttat oss! Ni ger en otrolig glädje och energi för varje match!

Vi hoppas vi ses igen till våren.

Till dess, från oss alla

Till er alla

En riktigt God Jul!

Decemberskifte och Årsavslutning
2023-12-04 12:13

November gick snabbt slut och avslutades med en härlig arbetsseger mot Hässleholm. När spelet inte alltid vill som det brukar eller skall så är det skönt att man kan luta sig lätt tillbaka mot ren och skär vilja.

Inför matchen pratade vi tränare om att spelarna skulle fokusera på lite andra saker. Sådant som kanske hamnat lite i skymundan tidigare. Detta visade sig kanske en liten sak att vänta med till längre in i matcherna då gästerna under de första 10 minuterna gick till en 5-0 ledning innan vi kunde spräcka den där förfärliga nollan. sen gick det 5 minuter till innan nästa mål, då till 2-7. Men sedan vaknade vi. Rejält. Man faller som ett lag och reser sig tillsammans. Detta visades inte minst genom att man går ut i vila med ledning 8-7.

Andra halvlek påbörjas bättre med att gå upp till 12-7 innan man släpper in gästerna på nytt.

Med 3-4 måls skillnad följs båda lagen åt till de sista 6 minuterna.. 16-12 på tavlan och man släpper in gästerna med 3 mål. Dock kommer man inte närmare än 16-15 och tredje raka segern är ett faktum.

November blev december och årets sista seriematch, samt resa, till Karlskrona stundade.

3 december packade vi minibussarna och åkte mot blekinge för matchstart 17:45 en söndagskväll, denna första advent.

I omklädningsrummet pratades det om att hitta tillbaka till det försvar som varit vårt signum de tidigare matcherna, samt att på något sätt springa lika mycket som innan men ändå göra det smart och spara energi då vi endast samlat ihop ett lag med 3 avbytare där en redan i början fick stå tillbaka.

Men det börjar fint i arenan i Karlskrona!

Första målet i matchen blir vårt och sedan fortsätter vi. 1-1 efter 4 minuter blir 6-12 i halvtid efter en väl genomarbetad första halvlek. Skotten sitter helt ok och försvaret gör det åter igen svårt för motståndet. Glädje i omklädningsrummet i vilan självklart. Men en match har alltid två delar.

6-12 blir 7-17 och det ser mycket bra ut. Då tar hemmalaget en timeout. De har sett något tydligen. För efter minuten så börjar klättrandet. 7-17 blir 11-17. och med 10 minuter kvar så får man 17 och 18 innan våra duktiga tjejer till sist sätter punkt med 18-21 med 3 minuter kvar. Ett mål till hinner hemmalaget med men en ny kämpaseger och fyrklövern fullbordad! Vi kan gå till året med raka ryggar och gladare miner! Nu börjar uppladdningen inför den avgörande våren. Klättringen från sista till fjärde plats i gruppen är härlig men det är en halkande serie med en del matcher kvar för de andra lagen innan årsavslutet. Men det kommer bli en helt underbar vårsäsong. 13 januari ses vi igen i Stapelbäddshallen när vi bjuder ner Karlskrona till oss.