SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK MALMÖ
HANDBOLL
Damseniorer

Säsongen 2023/2024
Träningstider 23/24:
 
Måndagar 20:00-21:30 Stapelbäddshallen
Onsdagar: 20:00-21:30 Stapelbäddshallen
 
Vill du spela med oss?
Kontakta vår sportkonsulent
mikael.ekdahl©ifkmalmohandboll.se
 
Välkomna!
 

 

 

 

God Jul och ett Gott Nytt År
2023-12-21 12:25

Då var första halvan klar och vi ser redan fram emot en riktigt spännande vår. 

 

Men först så har vi jul- och nyårsfirande och vi på damsidan, spelare och tränare, vill tacka alla som varit på våra matcher under hösten och stöttat oss! Ni ger en otrolig glädje och energi för varje match!

 

Vi hoppas vi ses igen till våren. 

Till dess, från oss alla

Till er alla

En riktigt God Jul!

Decemberskifte och Årsavslutning
2023-12-04 12:13

November gick snabbt slut och avslutades med en härlig arbetsseger mot Hässleholm. När spelet inte alltid vill som det brukar eller skall så är det skönt att man kan luta sig lätt tillbaka mot ren och skär vilja. 

Inför matchen pratade vi tränare om att spelarna skulle fokusera på lite andra saker. Sådant som kanske hamnat lite i skymundan tidigare. Detta visade sig kanske en liten sak att vänta med till längre in i matcherna då gästerna under de första 10 minuterna gick till en 5-0 ledning innan vi kunde spräcka den där förfärliga nollan. sen gick det 5 minuter till innan nästa mål, då till 2-7. Men sedan vaknade vi. Rejält. Man faller som ett lag och reser sig tillsammans. Detta visades inte minst genom att man går ut i vila med ledning 8-7.

Andra halvlek påbörjas bättre med att gå upp till 12-7 innan man släpper in gästerna på nytt.

Med 3-4 måls skillnad följs båda lagen åt till de sista 6 minuterna.. 16-12 på tavlan och man släpper in gästerna med 3 mål. Dock kommer man inte närmare än 16-15 och tredje raka segern är ett faktum.

 

November blev december och årets sista seriematch, samt resa, till Karlskrona stundade.

3 december packade vi minibussarna och åkte mot blekinge för matchstart 17:45 en söndagskväll, denna första advent.

I omklädningsrummet pratades det om att hitta tillbaka till det försvar som varit vårt signum de tidigare matcherna, samt att på något sätt springa lika mycket som innan men ändå göra det smart och spara energi då vi endast samlat ihop ett lag med 3 avbytare där en redan i början fick stå tillbaka. 

Men det börjar fint i arenan i Karlskrona!

Första målet i matchen blir vårt och sedan fortsätter vi. 1-1 efter 4 minuter blir 6-12 i halvtid efter en väl genomarbetad första halvlek. Skotten sitter helt ok och försvaret gör det åter igen svårt för motståndet. Glädje i omklädningsrummet i vilan självklart. Men en match har alltid två delar.

 

6-12 blir 7-17 och det ser mycket bra ut. Då tar hemmalaget en timeout. De har sett något tydligen. För efter minuten så börjar klättrandet. 7-17 blir 11-17. och med 10 minuter kvar så får man 17 och 18 innan våra duktiga tjejer till sist sätter punkt med 18-21 med 3 minuter kvar. Ett mål till hinner hemmalaget med men en ny kämpaseger och fyrklövern fullbordad! Vi kan gå till året med raka ryggar och gladare miner! Nu börjar uppladdningen inför den avgörande våren. Klättringen från sista till fjärde plats i gruppen är härlig men det är en halkande serie med en del matcher kvar för de andra lagen innan årsavslutet. Men det kommer bli en helt underbar vårsäsong. 13 januari ses vi igen i Stapelbäddshallen när vi bjuder ner Karlskrona till oss.

 

Välkomna ni andra även då!

Winter is coming...
2023-11-21 09:33

Hösten är här med allt vad det innebär. Gulnande löv och mycket handboll. 

Sedan senast har vi spelat två matcher och jag tänkte försöka sammanfatta dem lite kort

utan att låta glädjen ta överhand.

 

Vi börjar med hemmamatchen mot HK Björnen lördagen 11/11. Och då kan jag äntligen skriva att första segern bärgades! Klara 25-11 visar vilken otrolig styrka som tjejerna frammanar tillsammans. Efter den lite snöpliga förlusten i Lund så reser sig alla två steg och uppvisar ett snabbt spel och tufft försvar. Och med att skotten sitter på rätt sidan om de där 2 centimetrarna så blir vi svårslagna. Att tillägga också är att vi har flera målskyttar och det är med glädje vi kan säga att vi kommer att fortsatt bli svårstoppade då det alltid kommer stega fram en annan när det behövs.

 

Matchen en vecka senare, lördagen 18/11, spelades i utanför Laholm där HK Hök från Mellbystrand stor för motståndet. 

Och här visar åter igen tjejerna upp sin styrka i att vara så många duktiga. Trots att man saknade en del spelare, inte hade full bänk och till detta fick några skador "lättare" men ändå, så står man pall mot tredjeplacerade hökar. Efter en jämn start där man följs åt till halvtidsvilan, 9-11, så växlar vi snabbt upp och fortsätter med vårt springande och snabba uppspel. Detta, men åter igen flera målskyttar och bra skott, så tillskriver vi andra segern för säsongen. Slutresultat 20-24

Och detta får vi tränare höra från publiken på plats efteråt, nog är i underkant. Tack för det berömmet!

 

Nu kör vi vidare mot nästa match, hemma i Stapelbäddshallen, mot Hässleholms HF Bjärnum den 25/11.

 

Heja Di Gule!

Igång på riktigt
2023-11-09 07:47

Nu faller äntligen seriespelet på i jämn takt och vi besökte Lund en fredagskväll, 3/11, för att ställas mot Botulfsplatsens BK. Vi reste dit med en något decimerad trupp och hoppades på en bra match, skulle visa sig, visade mycket känslor och vilja mer kanske än teknik och finess...

Försvaret var som vanligt hårt och svårpenetrerat från vår sida, vilket glädjer oss tränare. Fler och fler spelare visar sina järnviljor och, i brist på bättre formuleringar, vägrar släppa en jävel över bron. 

 

Halvtidsresultat som skrivs till 7-7 visar två saker. Som tidigare sagt, på ett bra försvar. Men även ett kanske inte lika effektivt anfall. Stegen framåt tas varje match och varje träning, det ser vi och det märks. Men denna dagen var lite av ett gissel för många. I andra halvlek vågade fler ta sina lägen och skotten duggade tätt mot en lundamålvakt. Tyvärr var det just mot målvakten en hel del skott gick. Och de andra träffade mycket virke. Så tyvärr följde inte resultatet med oss denna resa heller. Slutresultatet skrevs till uddamålsförlust, 13-12 efter att ha följts åt genom hela matchen. 

 

Vi tackar för matchen,  snackar ihop oss och reser på oss tillsammans igen mot nästa möte på lördag i Stapelbädden där HK Björnen kommer på besök 13.30.

De kommer inte få det lätt hemma hos oss. 

 

Välkomna!

 

// Tränarna

Hemmapremiär
2023-10-26 10:42

Då var äntligen hemmapremiären avklarad. Tyvärr med en liten besk eftersmak då motståndet för kvällen, seriesuveränen Ystad, visade sig vara något nummer för stort.

Vi stegade på bra under första halvleken och visade vår styrka genom att ställa upp en formidabel försvarsmur mot Ystads duktiga skytte. Tyvärr hade vi svårare att sätta våra egna chanser och halvtidsresultatet skrevs till 5-13.

 

I andra halvleken så fortsatte det tyvärr att vara svårt för oss att få in bollen på rätt sida av målramen och detta sög mer och mer kraft ur spelarna som ändå vägrade att ge upp.

Gång efter gång så provade man nya vägar och ju mer tiden gick så visade sig det flera gånger fungera. Men orken tog lite slut. Några bollar gick på tår och fingrar i mål istället för utanför i försvaret och när slutsignalen ljöd skrevs resultatet till 13-30. Ett resultat som jag själv (Jimmy) inte är helt rättvist och inte riktigt visar hur matchen var. Men handboll är en sport, och sport är vad det är. Det vi tar med oss är den fortsatta viljan och glädjen från tjejerna. Man vägrade ge upp. Man sträckte på onda ryggar och sprang trotts verkande ben och muskler. Som tränare kan jag inte vara annat än stolt över hur snacket gick efter matchen. Visst var det tufft. Men vi reser oss tillsammans.

 

Vi vill också passa på att tacka alla som kom ner till matchen och hejade på oss i 60 minuter! Ni gav oss en hel del värme och styrka genom att ni var på plats och sjöng! Hoppas verkligen vi ses på nästa hemmamatch, Lördagen den 11 november. Vi tar och kör träningar under veckan och laddar inför resan till Lund och Botulfsplatsens BK på fredag, 3/11.

 

// Tränarna 

Kommande matcher
Fre 8/3 19:00
Lör 16/3 12:00
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Startsida, 01/03 11:19 
Startsida, 27/02 11:51 
Startsida, 12/02 17:33 
Startsida, 09/02 11:24 
Startsida, 25/01 15:56 
Startsida, 18/01 15:14