SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK MALMÖ
HANDBOLL
Damseniorer

Winter is coming...
2023-11-21 09:33

Hösten är här med allt vad det innebär. Gulnande löv och mycket handboll. 

Sedan senast har vi spelat två matcher och jag tänkte försöka sammanfatta dem lite kort

utan att låta glädjen ta överhand.

 

Vi börjar med hemmamatchen mot HK Björnen lördagen 11/11. Och då kan jag äntligen skriva att första segern bärgades! Klara 25-11 visar vilken otrolig styrka som tjejerna frammanar tillsammans. Efter den lite snöpliga förlusten i Lund så reser sig alla två steg och uppvisar ett snabbt spel och tufft försvar. Och med att skotten sitter på rätt sidan om de där 2 centimetrarna så blir vi svårslagna. Att tillägga också är att vi har flera målskyttar och det är med glädje vi kan säga att vi kommer att fortsatt bli svårstoppade då det alltid kommer stega fram en annan när det behövs.

 

Matchen en vecka senare, lördagen 18/11, spelades i utanför Laholm där HK Hök från Mellbystrand stor för motståndet. 

Och här visar åter igen tjejerna upp sin styrka i att vara så många duktiga. Trots att man saknade en del spelare, inte hade full bänk och till detta fick några skador "lättare" men ändå, så står man pall mot tredjeplacerade hökar. Efter en jämn start där man följs åt till halvtidsvilan, 9-11, så växlar vi snabbt upp och fortsätter med vårt springande och snabba uppspel. Detta, men åter igen flera målskyttar och bra skott, så tillskriver vi andra segern för säsongen. Slutresultat 20-24

Och detta får vi tränare höra från publiken på plats efteråt, nog är i underkant. Tack för det berömmet!

 

Nu kör vi vidare mot nästa match, hemma i Stapelbäddshallen, mot Hässleholms HF Bjärnum den 25/11.

 

Heja Di Gule!